Uitvaart

Uitvaart regelen

Wanneer een naaste sterft is dat een droevige gebeurtenis. Het laatste dat nog kan worden gedaan, is een passend afscheid verzorgen voor de overledene. Het pastorale team van de H. Catharinaparochie kan met u zorgdragen voor een waardige en persoonlijke uitvaart, die recht doet aan de overledene en goed doet aan alle betrokkenen.

Kerken en tijden
Afspraken over uitvaarten in onze parochie kunt u maken via ons secretariaat. In de vier kerken van onze parochie (Verrijzenis en Basiliek St. Jan in Oosterhout, H. Marcoen in Dorst en H. Johannes de Doper in Oosteind) verzorgen we uitvaarten. In Den Hout blijft de mogelijkheid om op het parochiële kerkhof begraven te worden. U kunt zelf uw voorkeur voor een kerk aangeven.
Voor alle kerken geldt dat uitvaarten plaats kunnen vinden van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 11.00 uur en tussen 13.30 en 15.30 uur en op zaterdagochtend tussen 9.30 en 11.00 uur. Op zaterdagmiddag en zondag zijn helaas geen uitvaarten mogelijk.

Contact
Wanneer u of de uitvaartondernemer de uitvaart doorgeeft aan ons secretariaat, kijken we of de door u gewenste kerk op dat tijdstip beschikbaar is, wij zorgen voor een voorganger. Als u een voorkeur hebt, kunt u dat aangeven. Wij proberen aan uw wensen te voldoen, maar het kan zijn dat de persoon van uw voorkeur niet beschikbaar is. De voorganger neemt op korte termijn contact met u op voor een gesprek en de voorbereiding van de uitvaart. Neem contact op met ons secretariaat. Klik hier voor meer informatie.

Tarief
Het vastgestelde tarief voor een uitvaart vindt u hier. Enige tijd na de uitvaart ontvangen de nabestaanden een brief van ons, waarin zij kunnen aangeven of en hoe zij de betaalde parochiebijdrage van de afgelopen drie jaar wensen terug te ontvangen.