Nakivale

Nakivale Soccer Academy

In een vluchtelingenkamp in Oeganda is een voetbalclub Nakivale Soccer Academy (NSA). De club is medeopgericht door een van onze parochianen Trésor Ley. Via Trésor en zijn familie, die – via Oeganda – vanuit Congo naar Nederland zijn gekomen, kwam onze parochie in contact met hen.

De kinderen van Nakivale hebben in hun jonge leven al veel meegemaakt. Voetbal geeft hun afleiding en doet hun zorgen voor even vergeten. De jongelui hadden alleen gebrek aan goed materiaal. Onze parochie zorgde voor een mooi bedrag (€ 920) dat in november aan NSA is overgemaakt.

Bij de 65e verjaardag van pastoor Han Akkermans begin februari 2020 konden alle parochianen een bijdrage geven aan NSA in plaats van de gebruikelijke cadeaus. Er is toen een mooi bedrag opgehaald, dat alweer naar Afrika is overgeboekt. Dit keer is het bestemd voor de meisjes in het kamp, die extra kwetsbaar zijn.

Onze parochie blijft NSA ondersteunen. Als u wilt bijdragen zijn wij u daar erg dankbaar voor. U kunt meedoen door een bedrag over te boeken op NL 37 RABO 0156 2289 47 t.n.v. Catharinaparochie Oosterhout. Vermeld u dan ook: “Nakivale”. Dank voor uw bijdrage!

We zullen u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen van NSA.

Lees hieronder de nieuwsberichten op onze site over Nakivale.

Klik hier voor het nieuwsbericht van november 2021

Klik hier voor het nieuwsbericht van juni 2021

Klik hier voor het nieuwsbericht van 31 december 2020.

Klik hier voor het nieuwsbericht van 7 februari 2020.

Klik hier voor het nieuwsbericht van 27 november 2019.

Reacties zijn gesloten.