Algemene info kindernevendienst in de Basiliek St. Jan

Ongeveer één keer per maand en op feestdagen zijn er kindernevendiensten in de basiliek. Kinderen gaan tijdens een gedeelte van de viering naar een eigen ruimte om daar op een ongedwongen, leuke manier bezig te zijn met Bijbelverhalen en het katholieke geloof. Terug in de kerk bidden ze met de voorganger het Onze Vader en gaan daarna in de kerk mensen de Vredeswens geven en terug naar hun ouders / verzorgers.

De data voor het komende  periode op een rijtje:

datum

aanvang

bijzonderheden

Feest van Sint Jan

en cadeautjes uitzoeken van gespaarde punten

23 sept

Startzondag. Bisschop Liesen gaat voor tijdens de viering

Thema Allerzielen

2 dec

1ste Adventszondag

dinsdag

25 dec

1ste Kerstdag

Om het nog aantrekkelijker te maken voor kinderen om te komen, maar eveneens om te zorgen dat de kinderen ook thuis over het geloof praten, heeft de organisatie van de kindernevendiensten een spaarsysteem ontworpen, waarbij kinderen kunnen sparen voor kleine, geloofsgebonden, cadeaus zoals een sleutelhanger, een kaars of een zelfontworpen poster met het Onze Vader erop. En er zijn nog veel meer leuke cadeaus, afhankelijk van het aantal keren dat de kinderen komen. Aan het begin van een nieuw schooljaar begin je opnieuw met sparen en aan het eind van het schooljaar kunnen hier dan cadeautjes voor worden gekocht.

Contactpersoon voor de Kindernevendiensten in de Basiliek is Ilse Willems

E-mail: secretariaat@basilieksintjan.nl