Kindernevendienst

In de basiliek is er elke maand een kindernevendienst. Het is een bijeenkomst voor alle kinderen van de basisschool, tegelijkertijd met de zondagsviering van 10.00 uur. Wij, de leden van de werkgroep kindernevendienst, begeleiden de kinderen op de betreffende zondag aan het begin van de dienst naar het koetshuis, dat gelegen is naast de kerk.
Daar vertellen we het verhaal uit de evangelielezing van die zondag aan de hand van een kijkplaat. Samen zoeken we naar de betekenis van het verhaal en waar mogelijk leggen we een link naar de eigen ervaringen van de kinderen. We sluiten af op een speelse manier met een liedje, toneelstukje, spelletje, kleurplaat enz. Voor het einde van de viering in de kerk zijn de kinderen weer terug.

Spaarsysteem
Voor elk kind noteren we het bezoek aan de kindernevendienst. Aan het einde van het schooljaar is elk bezoek goed voor één muntje. Die muntjes kunnen de kinderen op een nog nader aan te geven zondag inwisselen voor een klein cadeautje.

Op de pagina praktische informatie vindt u de data van de bijeenkomsten.