Kindernevendienst Basiliek St. Jan

In het schooljaar 2021/2022 zijn er weer kindernevendiensten in de Basiliek Sint Jan; een door steeds meer kinderen en ouders gewaardeerde traditie. De kinderen zijn op een ongedwongen, leuke manier bezig met Bijbelverhalen en het katholieke geloof. Voornamelijk iedere laatste zondag van de maand  èn op feestdagen, tijdens de viering in de basiliek.

Organisatie
In verband met corona gaan de kinderen vooraf niet de kerk in. De werkgroep ontvangt de kinderen buiten bij de ingang van de kerk. Gezamenlijk gaan ze naar een eigen ruimte, waar zij blijven tot het einde van de dienst. De ouders wachten de kinderen op het kerkplein op.

De data voor de komende periode

2021 Zondag 12 september
Zondag  17 oktober
Zondag  28 november
Vrijdag  25 december:Kerstmis
2022 Zondag  2 januari Driekoningen

Spaarsysteem
Om het nog aantrekkelijker te maken voor kinderen om te komen, maar ook om te zorgen dat de kinderen thuis over het geloof praten heeft de werkgroep van de kindernevendiensten een spaarsysteem ontworpen, waarbij de kinderen sparen voor kleine geloofsgebonden cadeaus. Het spaarsysteem loopt steeds over één jaar.

Wij zijn weer klaar voor een reeks gezellige en leerzame bijeenkomsten.
Contactpersoon voor de kindernevendiensten in de basiliek St. Jan is Esther Janssen, basilieksintjan@catharina-parochie.nl

Reacties zijn gesloten.