Jongerenactiviteiten

Jongerenactiviteiten

Onze parochie organiseert ook activiteiten voor jongeren. Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast zijn wij op zoek naar jongeren die actief willen zijn binnen onze parochie. Dat kan op veel verschillende manieren. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@catharinaparochie.nl.

Kindernevendiensten

In Basiliek St. Jan is er iedere maand en op speciale feestdagen een leuke kindernevendienst. Alle kinderen zijn van harte welkom. Lees hier meer over de data en inhoud.

Quo Vadis?

Quo Vadis? is een jongerengroep (ca. 18-35 jaar) in de H. Catharinaparochie. Quo Vadis? betekent ‘Waar ga je naartoe?’ Die naam is ontleend aan een roman van de Poolse schrijver Henryk Sienkewicz uit 1869. De titel en het verhaal zijn vooral bekend door de verfilmingen uit 1951 en 2001.

Quo Vadis? komt regelmatig samen rond thema’s van geloof en kerk. Eten, bezinning en gezelligheid zijn de ingrediënten van de bijeenkomsten. Scholieren, studenten, werkenden zijn welkom. Met hulp van een film, een gastspreker, een uitstapje wisselen we uit wat geloven voor ons betekent in een ongedwongen, vriendschappelijke sfeer. Samen bepalen we de agenda van de bijeenkomsten. Wil je een keer komen kijken? Neem dan contact op met info@catharina-parochie.nl. Dan laten wij iets van ons horen.

Project Jonge Gezinnen

Vanaf oktober 2018 is Annemiek Buijs als pastoraal werkster verantwoordelijk voor het Project Jonge Gezinnen.

Afbeelding van Arek Foto: Socha via Pixaby Project Jonge Gezinnen

Klik hier voor meer informatie.

Capella Catharina

Onze parochie kent een kamerkoor van hoog niveau waarin vooral jonge mensen op een plezierige manier samen zingen. De doelgroep is jongeren van tussen 20 en 50 jaar. Klik hier voor meer informatie

Zingende Nootjes

In Oosteind zingt in de H. Johannes de Doper een kinderkoor. Hier zingen vooral de kinderen in de basisschoolleeftijd. Klik hier voor meer informatie.

Interessante informatie van buiten onze parochie:

Jong Bisdom Breda

De jongerenafdeling van Bisdom Breda manifesteert zich op hun Facebook Community pagina:

Jongkatholiek

Voor landelijke activiteiten voor en door katholieke jongeren bestaat een eigen jongerenwebsite:

Rkactiviteiten

Op de activiteitenkalender Rkactiviteiten.nl staan ook een grote verzameling activiteiten voor jongeren:

Reacties zijn gesloten.