Geschiedenis Catharinaparochie

Bij het begin, in januari 2010, kozen we Catharina als naamgeefster aan onze nieuwe parochie, een verzameling van zeven geloofskernen. Het eeuwenoude klooster Catharinadal gaf ons richting bij de naamgeving. Catharina van Alexandrië (geboren 287 na Chr.)  is de geschiedenis in gegaan als een wijze en vastberaden vrouw. Eigenschappen die deze volgelinge van Jezus Christus nodig had om in haar tijd pal te staan voor het geloof dat zij had ontvangen. In onze tijd mogen ook wij haar voorbeeld volgen om steeds meer leerling van Jezus te worden en zijn Naam en waar Hij voor stond uit te dragen in onze wereld.

Het patroonsfeest van onze parochie valt op de naamdag van Catharina van Alexandrië op 25 november.
Het rad dat haar vergezeld is het martelwerktuig dat haar dood wilde bespoedigen.

Op voorspraak van de heilige Catharina en de patroonheiligen van onze kerken, die ons blijven beschermen, willen we bouwen aan onze parochie tot eer van God en de mensen.