Home Events Wereldgebedsdag 2020

Wereldgebedsdag 2020

Het logo van Wereldgebedsdag is opgebouwd uit een aantal symbolen. Het ontwerp is van een Ierse kunstenaar. De cirkel is onze wereld. Keltisch kruis als vroegchristelijk symbool, in gebed geknield, vier pijlen uit alle windrichtingen komend.

Vanuit de Raad van Kerken is het initiatief ontstaan om de Wereldgebedsdag weer een plaats te geven in de lokale oecumene van Oosterhout. Op de eerste vrijdag in maart gaat ieder jaar het gebed opnieuw de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich, in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, door gebed verenigd en bemoedigd. Waarom Wereldgebedsdag?

Wereldgebedsdag verenigt mensen over de hele wereld in een keten van gebed: laat hen voelen dat zij deel uitmaken van de wereldbevolking, deelt hoop en zorg, vreugde en verdriet, mogelijkheden en problemen. Door Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie.

Dit jaar is deze viering op vrijdag 6 maart om 19.30 uur in de Vredeskerk in de Rulstraat. Het thema van de viering luidt dit jaar: “Sta op en wandel” (vanuit Johannes 5, 2-9a). Het materiaal wordt ons aangereikt vanuit de kerken van Zimbabwe. Aan de viering zullen meewerken o.a. pastor Nellie van der Made-Kortsmit, organist Jan-Sjoerd van der Vaart en het Thomas (vrouwen)koor o.l.v. Mien Ernst. We hopen u te mogen begroeten in deze viering. Na de viering is er gelegenheid tot ontmoeting bij een kopje thee of koffie.

vr 06 mrt 2020
Expired!