Home Events (Piep)jonge Zeeuwse orgelvirtuoos bezoekt Basiliek

(Piep)jonge Zeeuwse orgelvirtuoos bezoekt Basiliek

Ook in 2020 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten in de zomermaanden op zaterdag, aanvang: 14.30 uur, tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek. Zij duren ongeveer drie kwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het zesde Marktconcert op 8 augustus wordt verzorgd door organist Steven Knieriem uit Goes. Ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd heeft hij al een respectabele staat van dienst als concertorganist. Zo trad hij onder meer op in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk te Delft. In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). Ter voorbereiding op de diverse rondes van dit orgelconcours heeft hij lessen genomen bij de bekende organist en orgelleraar Ben van Oosten, die een aantal malen te gast was in onze Basiliek. In 2018 wist hij ook een tweede prijs in de wacht te slepen op het bekende orgelconcours in Douai (Fr.).

Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach (Passacaglia), C. Franck (1e Choral) en J. Alain (Litanies). Drie toppers uit het orgelrepertoire. Dus, wederom van harte aanbevolen dit zesde Marktconcert!

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

za 08 aug 2020
Expired!