Home Events Ruud Bartlema: Kleuren van de ziel, lezing Chagall

Ruud Bartlema: Kleuren van de ziel, lezing Chagall

Ruud Bartlema: Kleuren van de ziel

Maandagavond 10 februari verzorgt Ruud Bartlema een lezing bij Levenskunst Zuiderhout over Marc Chagall. Aan de hand van Chagalls schilderijen maakt hij een tocht door het werk en het leven van deze kunstenaar. U bent van harte welkom.

Kleuren van de ziel

Marc Chagall is een fenomeen geweest. Hij werd in 1887 geboren in de Wit-Russische provinciestad Vitebsk en groeide op in de sfeer van de mystiek van het Chassidisme, een ultraorthodoxe richting binnen het jodendom. Chagall heeft tot aan zijn dood geschilderd vanuit de diepe indruk die de verhalen en ervaringen van zijn kindertijd op hem maakten. Vooral de tijd die Chagall vanaf 1910 doorbracht in Parijs is bepalend geweest voor zijn stijl van schilderen.

Ruud Bartlema (1944) is al bijna een halve eeuw gefascineerd door het werk van Marc Chagall. Zo begeleidt hij bijvoorbeeld reizen naar het werk van Chagall in Frankrijk.

Op dit moment woont en werkt hij als beeldend kunstenaar en leraar Joodse Mystiek in Amsterdam.

Iedereen is welkom De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 15,00 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo

Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00.

Het voorjaarsprogramma van Levenskunst Zuiderhout vindt u op www.parkzuiderhout.nl/levenskunst.

Datum

ma 10 feb 2020

Tijd

07:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: ma 10 feb 2020
  • Time: 01:30

More Info

meer info

Locatie

Park Zuiderhout
Arnold Janssenlaan 46, 4847 DK Teteringen
meer info

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.