Home Events Het Verhaal Centraal – Centre Simama door Henny Hoedemaker

Het Verhaal Centraal – Centre Simama door Henny Hoedemaker

Henny is fysiotherapeut. Op latere leeftijd is hij theologie gaan studeren en kwam hij in contact met pater Martien Konings, priester van het H. Hart. Hij had in de jaren tachtig van de vorige eeuw een revalidatiecentrum in Kisangani opgericht. Via gesprekken met hem kwam Henny in zijn Centre Simama (Swahili voor Sta Op) terecht. Voor dit revalidatiecentrum was de opbrengst van de vastenactie 2019 bestemd. Ook dit jaar mogen we in de parochie van de H. Catharina Centre Simama in Congo weer als eigen doel kiezen voor de Bisschoppelijke Vastenactie. Henny is rond de jaarwisseling terug geweest naar Kisangani om fysiotherapie-materialen af te geven en uitleg te geven over het gebruik ervan. Hij vertelt over de stand van zaken bij het project, waarvoor in het kader van Vastenactie 2019 zo succesvol geld is ingezameld.

di 17 mrt 2020

Local Time