Biecht

Ieder mens ervaart hoe het goddelijk leven, begonnen bij het Doopsel, versterkt door het  Vormsel en gevoed in elke Eucharistie, toch telkens aan slijtage onderhevig is door verwaarlozing en persoonlijke tekortkomingen. De levensdraad tussen God en mens en mensen onderling kan zelfs helemaal knappen. Het gebrek aan liefde en de geringe mate van vergeving voor de fouten die we begaan zet onze relatie met God en onze medemens op het spel.

God van zijn kant breekt nooit met mensen. Zijn ‘ja’ blijft ‘ja’, ook als wij ‘neen’ zeggen of helemaal niet meer antwoorden. Hij biedt in het sacrament van boete en verzoening telkens de mogelijkheid tot vergeving en verzoening aan.

Om het sacrament te ontvangen, neem contact op pastor Han Akkermans: hanakkermans@catharina-parochie.nl of via het parochiesecretariaat, zie contact