H. Antonius

Activiteiten H. Antonius

Vieringen Antoniuskern

Met ingang van dinsdag 12 maart 2019 -- Vieringen in de Antoniuskerkzaal:

* elke dinsdag om 18.30 uur
* elke donderdag om 9.30 uur

Na afloop van de viering wordt u in de gelegenheid gesteld om een gratis kopje koffie of thee te gebruiken. Van harte welkom.

dinsdag 30 april 18.30 uur
Viering van Woord en Gebed. Voorganger: E. de Kever
3e noveen van Antonius van Padua

donderdag 2 mei 9.30 uur
Viering van Woord en Gebed. Voorganger: G. Berende

Intenties: Jaargetijde van Annie van den Kieboom e.e. Wil van Eijl

Dinsdag 7 mei 18.30 uur
Eucharistieviering. Voorganger: pastoor H. Akkermans

4e noveen van Antonius van Padua

Intenties: Jaargetijde van Maria van Meel- van Groesen, Jan van Dijk; Willem van Dijk en echtgenote Anna Jansen, Egidius Jansen en echtgenote Lucia Aarts, Ramon Breddels, Wim en Rita Dartee- O’Driscoll

Donderdag 9 mei 9.30 uur
Viering van Woord en Gebed. Voorganger: G. Berende

dinsdag 14 mei 18.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: S. Lange

5e noveen van Antonius van Padua

donderdag 16 mei 9.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: K. Maas.

Intenties: Wim en Rita Dartee-O’Driscoll

dinsdag 21 mei 18.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: S. Lange.

Intenties: Wilma Opstroom, vanwege haar verjaardag

6e noveen van Antonius van Padua

donderdag 23 mei 9.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: H. Wortel

dinsdag 28 mei 18.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: H. Wortel

7e noveen van Antonius van Padua

donderdag 30 mei 9.30 uur
Woord en Gebed. Voorganger: G. Berende

Kom luisteren naar de Antoniusnoveen

Het woord noveen komt uit het Latijn: 'novena' betekent negen. Het gebruik om een noveen te bidden gaat mogelijk terug op de negendaagse periode na Hemelvaart. Toen baden de Apostelen om de komst van de Heilige Geest, die Christus beloofd had. Met Pinksteren werd de Geest van God over de Apostelen uitgestort.
Een noveen kan gewijd worden aan God, Jezus, Maria of een [of meerdere] heiligen.

In de Antoniuskerkzaal wordt op de negen dinsdagavonden voor 13 juni een noveengebed tot Antonius gebeden, als opmaat naar de naamdag van de H. Antonius van Padua op 13 juni.
De eerste keren was dat op 16, 23 april. De andere noveengebeden worden uitgesproken in de vieringen op 30 april, 7, 14, 21, 28 mei en 4 en 11 juni.

U bent telkens van harte welkom. Na afloop van de viering wordt u in de gelegenheid gesteld om een gratis kopje koffie of thee te gebruiken en na te praten met de voorganger en andere aanwezigen.

Inloophuis De Vinder bestaat 15 jaar

Vrijdag 5 april is gevierd dat Inloophuis De Vinder al 15 jaar bestaat. Opgericht in 2004 als één van de speerpunten van het diaconale plan van de toen bestaande Antoniusparochie. Het Inloophuis is voor iedereen die zomaar even binnen wil lopen en een praatje wil maken en andere mensen wil ontmoeten. Even tijd nemen met een gratis kopje koffie of thee met een koekje.
De parochie bestaat niet meer, maar maakt nu deel uit van Catharinaparochie en de Antoniuskerk is gesloten. Binnen het diaconale beleid van de Catharinaparochie is er nog steeds plaats voor Inloophuis De Vinder. Een vertegenwoordiger van bestuur en pastoresteam was dan ook aanwezig. Het mooie bloemstuk is nog te zien op de tafel van het Inloophuis.
Ook van de Antoniuskern zijn felicitaties ontvangen met voor de vrijwilligers een mooie roos en veel dank voor al de jaren van inzet. Drie vrijwilligers zijn vanaf het allereerste begin actief!

In de mooi versierde zaal is met totaal 21 personen genoten van de koffie en thee met gesponsord gebak van patisserie Speekenbrink. Niet alle gasten (en vrijwilligers) kwamen gelijk dus werd een aantal tafels geleidelijk bijgeschoven. Rond het middaguur kwam de zelfgemaakte goedgevulde groente- soep en belegde broodjes. Als afronding een krentenbol. Het was zeer gezellig.

Ad Kouwelaar

Gouden Gemeentespeld voor Jan Poppelaars

Jan Poppelaars was zich totaal niet bewust van wat er nog die dag zou gaan gebeuren.
Met het idee om, na de viering in de Vredeskerk, het eerste exemplaar van de nieuwe cd van de Oosterhoutse Nachtegalen aan burgemeester Mark Buijs te overhandigen, was Jan daar aanwezig.
Nadat de burgervader de cd in ontvangst had genomen, werden de rollen verwisseld. Snel deed de burgemeester zijn ambtsketting om en toen pas had Jan in de gaten dat er iets op handen was. Maar dat hij zelf het onderwerp van gesprek zou zijn, drong daarna pas langzaam tot hem door. Duidelijk blij verrast aanhoorde hij hoe burgemeester Buijs de loftrompet over hem stak.

Dat Jan Poppelaars al meerdere jaren bestuurlijk actief was voor de Zangschool de Oosterhoutse Nachtegalen was voor eenieder in Oosterhout en ver daarbuiten geen geheim. Maar daarnaast was en is Jan ook jarenlang actief voor de Sint-Antoniusparochie en de Antoniusgemeenschap.
Zo was hij secretaris en later vice-voorzitter van het kerkbestuur van de Sint-Antonius van Padua.
Was hij lid van het ROK (Regionaal Overleg Kerkbesturen) en betrokken bij de IPV (Inter Parochiële Vereniging).
Ook was hij lector en collectant en ging hij voor in vieringen als voorganger.
Verder was hij voorzitter van de Antoniusraad en als zodoende aanspreekpunt voor de Antoniusgeloofsgemeenschap. Ook was hij lid van de Parochie Kern Commissie (PKC).
Jan, een mooiere blijk van waardering voor jouw trouwe en jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Sint-Antonius is niet mogelijk. Van harte gefeliciteerd!