H. Antonius

Activiteiten H. Antonius

Vieringen Antoniuskern

Met ingang van dinsdag 12 maart 2019 -- Vieringen in de Antoniuskerkzaal:

* elke dinsdag om 18.30 uur
* elke donderdag om 9.30 uur

Na afloop van de viering wordt u in de gelegenheid gesteld om een gratis kopje koffie of thee te gebruiken. Van harte welkom.

Woensdag 6 maart 9.00 uur
Viering van Woord en Gebed. Voorganger is dan Stefan Lange.

Intentie: Voor alle mensen die chronisch ziek zijn

Dinsdag 12 maart 18.30 uur
Eucharistie H. Akkermans. Het nieuwe zanggroepje ondersteunt de dienst muzikaal.

Intenties: Maria van Meel – van Groesen, Jan van Dijk, Willem van Dijk e.e. Anna Jansen, Egidius Jansen e.e. Lucia Aarts, Wim en Darlee – O’Driscoll, Ramon Breddels, jaargetijde van Adrianus Janssens e.e. Pietronella van Dorst en broers Martin en Ad en alle overige familieleden die overleden zijn. Wil van Eijl e.e. Annie van den Kieboom vanwege zijn verjaardag. Mari de Man e.e. Jo van Mook vanwege zijn verjaardag

Donderdag 14 maart 9.30 uur
Woord en Gebed. H. Berflo

Intenties: Thomas van der Kuijl e. e. Bep Fijneman vanwege zijn verjaardag

Dinsdag 19 maart 18.30 uur
Woord en Gebed. E. de Kever

Intenties: Voor alle vluchtelingen, dat ze een veilige plek kunnen vinden.

Donderdag 21 mrt 9.30 uur
Woord en Gebed. H. Wortel

Dinsdag 26 maart 18.30 uur
Woord en Gebed. S. Lange. Het nieuwe zanggroepje ondersteunt de dienst muzikaal.

Donderdag 28 maart 9.30 uur
Eucharistie. K. Maas

Intenties: Wim en Rita Dartee- O’Driscoll. Voor Ramon Breddels

Harry de Valk 92 jaar - Emeritus pastoor Harry de Valk in het zonnetje gezet “Bloemetje van de Catharinaparochie”

Op 11 januari 2019 werd Harry 92 jaar. Een aantal Antonianen togen richting Nijmegen waar Harry vertoeft.
Aangezien het niet was gelukt om de kerstster van de Catharinaparochie rond Kerstmis af te geven is het plan opgepakt om hem op 11 januari met een rode anthurium te verblijden. Hij was aangenaam verrast.

Het was feest. Koffie en thee met gebak. Een drankje en bonbons. Harry genoot duidelijk van de belangstelling. Oude en goede herinneringen kwamen langs.
Rond 17.00 uur togen de bezoekers weer richting Oosterhout. Harry heeft er weer een jaartje bijgekregen.
Namens Harry, hartelijk bedankt voor de mooie attentie.

Nieuws over vieringen Antoniushuis de Vinder

U heeft het wellicht al vernomen vanuit de krant, maar vanaf 12 maart is er weer een avondviering in ‘De Vinder’. De eerste dinsdag in de Vastentijd!

Na de evaluatie van de vieringen op woensdagochtend is er met het pastoraal team besloten, dat er ruimte is voor de wens van de parochianen van de Antoniuskern: een avondviering! De vieringen in ‘De Vinder’ zullen bestaan uit Woord- en Gebedsvieringen en Eucharistievieringen. Dit zal gaan plaatsvinden op de dinsdagavond op 18.30. Een moment waarbij er nog geen viering was in de Catharinaparochie.

De viering van de woensdag wordt verzet naar de donderdag, omdat de vieringen in ‘De Vinder’ anders te dicht bij elkaar liggen. De eerste avondviering zal plaatsvinden op dinsdag 12 maart om 18.30 uur. De eerste ochtendviering op 14 maart om 9.30u. Op woensdag 13 maart is er dus geen ochtendviering in ‘De Vinder’.
In het Weekblad ziet u telkens wat voor soort viering er de komende week in ‘De Vinder’ is.

Na beide vieringen is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor de vieringen is een werkgroep samengesteld, welke, samen met pastoor Akkermans, die vieringen zal vormgeven.
De Antoniuskern zorgt voor de voorgangers in de ochtendvieringen op donderdag.
Het pastoraal team voor de voorgangers in de avondvieringen op dinsdag.
Ook zullen er vieringen opgeluisterd worden door een zanggroep. Het is de bedoeling dat er zo een samenzang ontstaat met de kerkgangers.

Tevens zal er nog gekeken worden naar de inrichting van de kerkzaal, dus volop actie in ‘De Vinder’.
Negen opeenvolgende vieringen op de dinsdag (vanaf 16 april) worden extra bijzonder: in deze noveen (= negen keer) bidden we tot onze Heilige Antonius van Padua. Met z’n allen gaan we het voorjaar op een positieve manier tegemoet!

Vanaf 12 maart viering dinsdagavond 18.30 uur.

Wees van harte welkom! Natascha Bakx