Eerste Heilige Communie aanmelden

Na de doop volgt het tweede sacrament: het voor de eerste keer ontvangen van de hostie, die door de priester is gezegend tijdens de eucharistieviering. Als kinderen in groep 4 zitten kunnen ze voor de eerste keer deelnemen aan de eucharistie. Het sacrament heeft een heel rijke betekenis. Door de Eerste Heilige Communie gaan kinderen zich steeds meer thuis voelen in de kerk.

Voorbereiding

Aan die eerste keer gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf. De kinderen volgen samen met hun ouders/verzorgers de viering, gevolgd door catechesemomenten waarin de begeleider steeds een gedeelte van de viering uitlegt. De kinderen ontvangen een werkmap en de ouders ontvangen uitleg over de vervolgstappen.

Praktische informatie

Informatie over data, het inschijfformulier en de folder vindt u op de pagina praktische informatie.

Het volledig ingevulde formulier kunt u mailen naar info@catharina-parochie.nl of in de brievenbus van ons secretariaat, Markt 17 in Oosterhout, deponeren.

Bijdrage

Onze parochie vraagt een bijdrage voor de Eerste Heilige Communie. Het tarief vindt u hier.
Als de kosten voor u te hoog zijn, kunt u contact opnemen met pastoraal werker Annemiek Buijs, annemiekbuijs@catharina-parochie.nl. We zoeken dan samen naar een oplossing. Voor andere vragen kunt u ook bij haar terecht.
Klik hier voor de gegevens van ons secretariaat.

Lees verder over de Eerste Heilige Communie

Total Page Visits: 198 - Today Page Visits: 2