Thema-avond over Mildheid naar mezelf

De eerstvolgende thema-avond van de Raad van Kerken Oosterhout is op maandag 23 januari 2023, aansluitend aan de Gebedsweek voor de eenheid, om 20.00 uur in kerkelijk centrum de Beuk naast de Vredeskerk in de Rulstraat. De bijdrage is € 5,-. Onze inmiddels bekende gast is Pater Kees Maas (SVD) uit woonlocatie Zuiderhout Teteringen, eerder werkzaam in de missie. SVD staat voor Missiecongregatie Sociëtas Verbi Divini, hetgeen betekent: Congregatie van het goddelijk Woord.

Pater Kees Maas zal de avond met woord en beeld verzorgen aan de hand van het thema: “Mildheid naar mezelf”.
Hij schrijft: we zijn in ons dagelijks leven vaak druk, druk, druk. Het lijkt soms op een ratrace, waardoor we nauwelijks toekomen aan onszelf. Bovendien vragen we vaak veel van onszelf: concentratie, uithoudingsvermogen, afzien, doorzetten, ongeveer als een triatlon. We kunnen er zelfs aan verslaafd raken. In de PowerPoint presentatie die u aangeboden wordt, willen we even een pas op de plaats maken en met mildheid naar onszelf kijken. Dat houdt in dat we onze zachte krachten aanspreken, de stilte durven uithouden, ons bewust zijn van onze kwetsbaarheid en broosheid. Wellicht een kant die we liever niet onder ogen durven zien. Als we dat toch aandurven, ontdekken we met verwondering hoe ons dat meer compleet maakt. U bent van harte welkom!

Meer info: Helma Poulussen helmapoulus@ziggo.nl

Reacties zijn gesloten.