Vredesweek

De Vredesweek is dit jaar van zaterdag 17 september tot en met zondag 25 september. Het thema luidt “Generatie vrede”. Een bijzondere Vredesweek in het licht van het conflict in Oost-Europa. Inmiddels is de oecumenische werkgroep Vredesweek gestart met de voorbereidingen. De oecumenische viering zal plaatsvinden op zondag 18 september in de Verrijzeniskerk.
Op maandag 19 september staat de Thema-avond in het teken van de Vredeslezing. Deze lezing vanuit het thema van de vredesweek wordt verzorgd door de em. predikant Geert C. Hovingh uit Zuidlaren. Hij is ook historicus en biograaf van de Drentse verzetsstrijder Johannes Post. Hij zal onder meer focussen op de rol van burgers in het alternatief voor de dreigingen anno 2022. Hij zal laten zien dat er vele manieren zij waarop burgers, hier en elders, individueel en – met name – collectief, hun stem kunnen gebruiken om in actie te komen voor vrede. Daarbij zal hij duidelijk maken hoe vrouwen en jongeren een cruciale rol spelen.

De avond begint om 20.00 uur in het kerkelijk centrum de Beuk en de toegang is gratis. Meer informatie via de folder die begin september wordt verspreid binnen de parochie.

Ds. S. Nieuwenhuizen

Reacties zijn gesloten.