Nakivale: Voetbaltoernooi 29 juli-14 augustus. Een verslag

Van 29 juli tot 14 augustus 2022 werd in het vluchtelingenkamp Nakivale, Uganda een voetbaltoernooi gehouden. Het was zorgvuldig voorbereid door de Nakivale Soccer Academy (NSA), onze partner-organisatie aldaar. Aan alles was gedacht: officiële inschrijving, spelschema’s, EHBO, politietoezicht, verzekering, scheidsrechters uit alle teams, catering, pr, prijzen voor de winnaars en presentjes voor alle deelnemers, enz.

De voetballers speelden in twee competities: onder 12 jaar en onder 17 jaar. Het toernooi stond open voor het hele kamp en er hebben

deelnemers van 8 nationaliteiten aan meegedaan. ‘Onze’ club NSA heeft de competitie onder 12 jaar gewonnen. Een club Somalische vluchtelingen was winnaar van de andere competitie. Het spelplezier van alle deelnemers en de trots van de winnaars is op de beelden van video en foto’s goed te zien!

Het toernooi is een groot succes geworden en heeft het onderling vertrouwen en de samenwerking van de vluchtelingen, afkomstig uit diverse landen, stammen en culturen in Oost-Afrika, bevorderd. De voetballers hebben de wens uitgesproken dat zoiets vaker georganiseerd zal worden.

De H. Catharinaparochie en andere sponsors uit onze omgeving, o.a. Schipper Accountants, hebben dit toernooi bekostigd. NAC Breda had eerder dit jaar een grote hoeveelheid sportkleding gedoneerd, die intensief gebruikt is in dit toernooi.

Vanuit de parochie blijven we de vele activiteiten van NSA ten bate van de jeugd aldaar van harte ondersteunen. Mogen we daarbij op uw hulp rekenen? Een bijdrage kan gestort worden op bankrekening NL37 RABO 0156 228 947 t.n.v. H. Catharinaparochie Oosterhout onder vermelding van ‘Nakivale’. Veel dank!

Han Akkermans, emeritus-pastoor

Reacties zijn gesloten.