Orgelklanken uit Zeeland tijdens het zesde Marktconcert

Ook in 2022 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de Basiliek St. Jan te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaatsvinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek.

Marien Stouten verzorgt op 6 augustus het zesde Marktconcert van dit jaar in de Basiliek Sint-Jan. Het concert begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. Stouten (1983) gaf al op vijftienjarige leeftijd zijn eerste concerten. Tegenwoordig is hij organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven.

Op het programma staan composities van Balbastre, Bach en Mendelssohn. Daarnaast speelt Stouten werken van componisten uit recentere tijden. Twee van hen waren in Groot-Brittannië werkzaam: Herbert Sumsion (1899-1995) en George Thalben-Ball (1896-1987). Zijn bekendste werk Elegy, dat gespeeld werd tijdens de uitvaart van prinses Diana, zal tijdens het concert te horen zijn.

Als slot klinkt werk van de stadsorganist van Middelburg, Margreeth de Jong. Als organiste en componiste geniet zij internationale faam. Haar stijl omschrijft ze als ‘fraai en toegankelijk’: ideale muziek voor de Marktconcerten.

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina facebook.com/stichtingludens.

Ton Stevens

Reacties zijn gesloten.