Bredase kathedraalorganist bezoekt Basiliek

Ook in 2022 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de Basiliek St. Jan te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaatsvinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek.

Hennie Vaatstra

Het vierde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 23 juli a.s. en wordt verzorgd door Hennie Vaatstra uit Breda. Hij is de vaste organist van de Antoniuskathedraal te Breda en is al vaker op bezoek geweest als organist in de Marktconcertserie. Hoewel Hennie als organist geen stijlperiode uit de weg gaat, gaat zijn grote voorliefde toch uit naar de Franse orgelmuziek, zowel de Franse barokmuziek als de muziek uit de tijd van de romantiek en (vroeg)modern werk. In het kader van het César Franck-gedenkjaar (200ste geboortejaar) heeft hij een fraaie selectie gemaakt van Franse orgelmuziek uit het eind van de 19e eeuw: juist muziek die het op het Maarschalkerweerdorgel (1890) goed doet! Een soort tweede orgelpreuvement dus, maar dan niet met Franse kaas maar met Franse orgelmuziek. Op het programma staan werken van A. Mailly (Marche Solenelle), A. Guilmant (Pastorale), L. Boëllmann (Prière à Notre-Dame) en uiteraard César Franck (Prélude, fugue & variation, en zijn zwanenzang Choral nr. 3). Van harte aanbevolen dit vierde Marktconcert!

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina facebook.com/stichtingludens.

Ton Stevens

Reacties zijn gesloten.