Bedevaart naar Kevelaer

De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. en Oost-Zeeuws-Vlaanderen organiseert op dinsdag 9 en woensdag 10 augustus 2022 haar jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Twee dagen van bezinning, gebed, vieren, processies en veel gezelligheid. Dit alles onder de bescherming van Maria, Troosteres van de bedroefden.  
 
Maria, de moeder van onze Heer Jezus Christus, doet vele mensen steeds weer naar tal van bijzondere plaatsen pelgrimeren. Zij is voor veel mensen een voorbeeld van geloof, maar ook een voorspreekster in alle nood. In Kevelaer wordt Maria vereerd als de Troosteres van de bedroefden. Zij slaat haar arm om mensen heen die lijden en een zwaar kruis te dragen hebben. Zij troost ons en ze wijst ons de weg naar haar Zoon wanneer ze ons op het hart drukt: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’. Op deze bedevaart willen we ons weer laten inspireren door Maria en al onze vragen en zorgen bij haar neerleggen.  
 
Sinds 1719, 303 jaar geleden dus, gaan jaarlijks vele mensen vanuit Breda en omgeving op bedevaart naar Kevelaer. Sinds de jaren ’50 gaan er ook pelgrims uit Zeeuws-Vlaanderen mee.  
Inlichtingen: www.kevelaerbreda.nl of info@kevelaerbreda.nl 

Secretaris: Hanneke Oomen, hannekeoomen@online.nl

U bent van harte welkom tijdens de wervingsbijeenkomst in Oosterhout op 29 juni na de eucharistie van 19.00 uur in de basiliek, Markt 28, Oosterhout. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.