6-daagse Oro-busreis Baden-Wurttemberg / Duitsland, maandag 5 t/m zaterdag 10 september

Oro-reizen is ontstaan vanuit een initiatief van de Raad van Kerken in Oosterhout. Oro staat voor Oecumenische Reizen Oosterhout. We kunnen nu in samenwerking met OAD-reizen een nieuwe reis aanbieden: de reis is gepland in de week van 5 tot en met 10 september 2022. 

Dag 1  
Vertrek uit Oosterhout, onderweg een koffiestop, bezoek aan het klooster Rupertsberg in Bingen, rond 1150 gesticht door Hildegard von Bingen; na de lunch via een landschappelijk mooie route naar het hotel in Mannheim. 

Dag 2  
Na het ontbijt gaan we richting de historische stad Heidelberg. Onder leiding van een gids volgt een rondleiding door de “oude stad”. Na de lunch maken we een boottocht over de Neckar. Via de Burchtenstrasse gaan we terug naar ons hotel. 

Dag 3  
We brengen een bezoek aan de Lutherstad Worms – Luthermonument en aan de stad Speyer – Dom en Technik-museum. Zowel de lunch als het diner gebruiken we in het hotel. 

Dag 4  
Vandaag gaan we naar Karlsruhe waar de 11e Assemblee van de Wereldraad van Kerken bijeen is. In de middag kunnen we de slotviering meemaken. 

Dag 5  
Na het ontbijt vertrekt de bus naar Darmstadt. Op eigen gelegenheid bezoeken we daar het Hundertwasser-huis. Een bezoek aan de Matthildenhöhe is evenzeer de moeite waard. Het Darmstadt-ensemble is architectonisch en artistiek grensverleggend en markeert een keerpunt in de architectuur en kunst op de drempel van de 20e eeuw. U dineert ’s avonds in het hotel. 

Dag 6  
Vertrek richting Herborn. Een pittoreske stad met veel vakwerkhuizen. Na de lunch rijden we verder naar Oosterhout en komt er een einde aan een prachtige reis in Duitsland. 
 
We reizen in een luxe tourist class touringcar met de voor ons bekende chauffeur Johan Bok – bijgestaan door onze plaatselijke initiatiefnemer van Oro-reizen Cees Pijpers. Zij verzorgen de reisbegeleiding. We verblijven 5 nachten in hotel Leonardo Royal Mannheim **** op basis van halfpension met ontbijtbuffet en een 3-gangendiner of buffet. Lunch of lunchpakketten tijdens dag 1 tot en met 5. De reissom bedraagt € 925,– / toeslag voor een 1-pers. kamer € 165,–. De reissom is gebaseerd op een deelname van 30 personen. Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij de heer Cees Pijpers, telefoon 0162-432738 of e-mail: ceespijpers@casema.nl  – St. Maartenstraat 8 – 4902 XN Oosterhout. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.