Thema-avond met film over Bonhoeffer

Vanwege de coronamaatregelen kan deze bijeenkomst geen doorgang vinden

De eerstvolgende Thema-avond van de Raad van Kerken in Oosterhout is op maandag 17 januari 2022 en staat wederom in het teken van het leven en werk van de Lutherse theoloog Dietrich Bonhoeffer, die op 9 april 1945, 77 jaar geleden, werd opgehangen omdat hij in verzet kwam tegen het Nazibewind.
Ten gevolge van de corona-crisis betreft het een eerder uitgestelde Thema-avond als afsluiting van het Bonhoeffer-jaar 2020. Onze gast is Emmanuel Pannier, priester uit de Gemeenschap Chemin Neuf. Hij geeft een korte inleiding bij de film “Agent of grace”, een film die ons meeneemt op reis in het leven van Dietrich Bonhoeffer. Het wordt dus een filmavond. Wat kunnen we leren van deze “navolger van Christus”? De film duurt 1 uur en 30 minuten. De avond wordt gehouden in kerkelijk centrum de Beuk, naast de Vredeskerk en begint om 20.00 uur. Bijdrage € 5,-

Een samenvatting van de film: Duitsland is in de ban van Hitler en de Nazi’s. De Joden, Slavische volkeren, Roma worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het régime worden opgepakt. Wat kun je in je eentje tegen zo’n bewind beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt iets doen? Bonhoeffer raakt betrokken bij verschillende operaties tegen het regime, totdat hij in april 1943 wordt gearresteerd. Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het eind van de oorlog wordt hij opgehangen door de Nazi’s. Agent of grace is de enige speelfilm over het leven van deze wereldberoemde predikant en spion Dietrich Bonhoeffer. De film is gemaakt door Eric Till. Bonhoeffer wordt gespeeld door Ulrich Tukur, die eerder te zien was in o.m. Das Leben der Anderen. U bent van harte welkom!