Kloostermarkt Onze Lieve Vrouwe Abdij

Zaterdag 25 september 2021 van 10.30 tot 17.00 uur

De gemeenschap van benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij werd ooit gevormd door meer dan zestig zusters. Reden waarom het klooster in de jaren zeventig flink werd uitgebreid. Nu hun aantal is afgenomen tot rond de twintig werd het tijd hiervan een deel vrij te maken voor een andere bestemming en kleiner te gaan wonen.
In de loop van meer dan een eeuw is de abdij voorzien van het nodige meubilair. Zowel aangeschaft als ten geschenke gegeven. Veel van de ruimtes zijn uiteraard gemeubileerd, en op de zolders stond nog van alles in voorraad. Mensen die zuinig leven weten hoe belangrijk het is allerlei materialen zorgvuldig te bewaren. Het kan altijd van pas komen!
Bij een verhuizing, en zeker als je kleiner gaat wonen, moet er worden opgeruimd. En dan blijken er veel spullen overbodig. De zusters maken hetzelfde mee.

De kloostermarkt heeft een dubbel doel: een goede bestemming vinden voor de meubels en andere artikelen die overbodig zijn geworden. Bovendien komt de opbrengst ten goede aan de noodzakelijke renovatie en verduurzaming van het oude kloostercomplex waar de gemeenschap zich zal gaan concentreren.

Op 25 september gaat de tuinpoort open om bezoekers via de gastentuin, het voorplein en de galerij naar de Grote Spreekkamer te laten wandelen. De toegang is gratis. Het staat de bezoekers vrij al dan niet een aankoop te doen. Er zal genoeg te zien zijn!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.