Familie Kalkman verzorgt WoutKalkmanMemorialMarktconcert

Ook in 2021 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerdorgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout.

Foto: Ton Stevens

Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het tiende en voorlaatste Marktconcert op zaterdagmiddag 4 september a.s. wordt verzorgd door de familie Kalkman met enige muzikale vrienden. Begin 2019 overleed de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Naast organist was Wout ook componist, waarbij hij de laatste jaren vaak het pseudoniem Walter Barendse gebruikte. Wout heeft de afgelopen jaren vele Marktconcerten, vaak samen met zijn musicerende dochters, verzorgd. Hij wist daar de juiste toon te vinden door met een zorgvuldig samengesteld programma van zowel klassieke, populaire en ook jazzmuziek vele niet-orgelliefhebbers naar de Basiliek te lokken. Dit past uiteraard perfect in de doelstelling van de Stichting Ludens om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met het Maarschalkerweerdorgel. Ter nagedachtenis aan Wout hebben de muzikale adviseurs van Ludens bedacht om één van de laatste Marktconcerten van elk seizoen vorm te geven als een Wout Kalkman Memorial Marktconcert, waarbij een programma geheel in de stijl van Wout wordt geprogrammeerd. Dit jaar wordt het WKMM-concert verzorgd door de musicerende kinderen Kalkman, Anne-Marie (viool), Danielle (fluit), en Kat (toetsen) aangevuld met enige muzikale vrienden van Wout (Frans Bullens, Antony Hermus, Ton Stevens & Jan Willems). Op het programma vanzelfsprekend composities van Walter Barendse (o.a. zijn Te Deum), maar ook een medley over filmmuziek uit de Star Wars-serie en jazzmuziek van de Deense componiste Natalia Jespersen. Uiteraard zal ook – naast enige “echte” orgelwerken – een stichtelijke psalm (Fantasie over Psalm 33 van Cornelis de Wolf) niet ontbreken. Van harte aanbevolen dit tiende Marktconcert!

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.