Het negende Marktconcert

Het negende Marktconcert vindt plaats op zaterdag 28 augustus a.s. om 14.30u.

Gerard Maters (1952) studeerde Elektrotechniek en Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij was werkzaam in Nederland en Duitsland. Sinds 1995is hij werkzaam als zelfstandig consultant en interimmanager, voornamelijk in de telecommunicatie. Zijn eerste orgellessen ontving hij van Jan Vermulst (Helmond). Vervolgens studeerde hij vele jaren bij Bernard Bartelink (Haarlem). In Frankrijk volgde hij zomercursussen, o.a. bij Louis Thiry (Rouen) en Maurice Moerlen (Straatsburg). Hij won een aantal prijzen bij orgelconcoursen, waaronder in 1974 een eerste prijs in Wageningen tijdens het Pan-concours tussen de universiteiten. Maters maakte vele jaren deel uit van de concertcommissie van de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Hij was 25 jaar voorzitter en artistiek leider van de het Internationale Orgelfestival in de Grote Kerk van Breda en van de Internationale concoursen aldaar in 2012 en 2015.

Max. 150 bezoekers (corona-regels); tijdige aanwezigheid strekt tot aanbeveling!

Meer informatie over het Maarschalkerweerdorgel en de activiteiten van de Stichting Ludens kunt u vinden op de website van de Stichting Ludens: www.stichtingludens.nl. U kunt ons ook verder steunen door Vriend te worden of een flesje Maarschalkerweerdwijn te kopen.

Vergeet bij het naar buiten lopen onze orgelpijp niet…om de gratis concerten te kunnen blijven organiseren, blijft uw bijdrage meer dan nodig!!! Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.