Orgel en hobo tijdens derde Marktconcert

Ook in 2021 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de Basiliek St. Jan te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten, die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De afgelopen jaren hebben vele bezoekers genoten van deze concerten. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het derde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 17 juli a.s. en wordt verzorgd door de organist Hans Okkerse uit Dordrecht. Hans behoort al bijna tot het meubilair van de Basiliek, want hij was al vele malen met succes te gast in de Marktconcert-serie. Vaak trad hij de afgelopen jaren op samen met zijn dochter Manja op viool. Dat was ook de planning voor dit jaar, maar vanwege de Corona-versoepelingen kon Manja een opnieuw geplande concertreeks met haar orkest niet laten schieten. Om die reden heeft Hans de bekende hoboïste Diana Abspoel gevraagd om dit Marktconcert samen met hem te verzorgen.

Dordrecht – Hoboïste Diana Abspoel voor de serie Mijn Instrument

Voor de combinatie van hobo en orgel zijn vele schitterende composities geschreven en deze combi heeft nog niet eerder geklonken tijdens deze serie zomerconcerten. Het duo speelt mooie muziek van J.S. Bach (hoboconcert), C. Saint-Saens, C. Nielsen en H. Andriessen (de aangrijpende ballade). Daarnaast speelt Hans een aantal solowerken van o.a. E. Gigout, L.J.A. Lefebure-Wely, en J. Nieland (de bekende toccata). Van harte aanbevolen dit derde Marktconcert!

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.