Orgel 4-handig tijdens tweede Marktconcert

Ook in 2021 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de Basiliek St. Jan te Oosterhout.

fotograaf: Marc Schippers

Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek Sint Jan. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering.  De afgelopen jaren hebben vele bezoekers genoten van deze concerten. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het tweede Marktconcert vindt plaats op zaterdag 10 juli a.s. en wordt verzorgd door de jonge organist Marc Schippers uit Nieuw-Lekkerland. Marc is vorige week geslaagd voor zijn Master-diploma Orgel aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg) met een orgelconcert in de St. Cathrien te Eindhoven, waarvoor hij maar liefst het eindcijfer 8,5 kreeg!

Eén van zijn passies ligt bij de romantische en vroegmoderne Franse orgelmuziek. Laat het Maarschalkerweerdorgel nu uitermate geschikt voor zijn om deze muziek uit te voeren. Op het programma staan om die reden dan ook orgelcomposities van o.a. J. Langlais (Pasticcio), J. Alain (Oosterse dansen) en Th. Dubois (de bekende Toccata), maar ook bewerkingen van piano- en orkestwerken van Chopin en Wagner.

Organisten kunnen moeilijk 1,5 meter afstand houden van hun registrant. Dat heeft Marc handig opgelost door zijn echtgenote Henrike mee te nemen als registrante. Ook zal zij samen met hem enkele stukken voor orgel vierhandig spelen. Van harte aanbevolen dit tweede Marktconcert!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.