Voorbereiding op Eerste Communie eindelijk van start!

Dinsdag 18 mei stonden 17 communicanten samen met een ouder/verzorger, opa en oma bij de Verrijzeniskerk vol spanning te wachten voor de eerste kindermiddag van de eerste communievoorbereiding.

Foto: pixabay

Wel of niet? Na lang wikken en wegen zijn we met een aangepast programma gestart. Het liefst hadden we willen wachten tot alles weer normaal was, maar de wachtrij was inmiddels zo lang dat we toch gegaan zijn voor een coronaproof voorbereiding. Voor een aantal ouders was het een opgelucht ‘ja’. Eindelijk is het zover. Voor anderen was het een moeilijke beslissing. Ze hadden hun kind toch graag het communiefeest willen geven zoals ze dat voor de coronatijd voor ogen hadden. Ook zijn er ouders die ervoor hebben gekozen om te blijven wachten op betere tijden.
Programma: Na twee kinderbijeenkomsten in de Verrijzeniskerk en een speurtocht in de basiliek, gaan de kinderen samen met hun ouders in kleine groepen verder.
Ouders en kinderen krijgen voor de weekendviering van 19.00 uur op zaterdagavond tweemaal apart van elkaar catechese.
Bij de kinderen ligt de nadruk op het leren kennen van Jezus en wie Jezus voor je kan zijn. Bij de ouders ligt de nadruk op een geloofsgesprek: samen aan een tafel spreken over je overtuiging, zoektocht, vragen of verlangens in het geloof. Uiteindelijk zullen de kinderen het feest van de Eerste Heilige Communie in kleine groepjes vieren. Dat kan gebeuren tijdens een weekendviering in een van de kerken van onze parochie of een aparte viering op zaterdag of zondagmiddag.

De werkgroep kijkt er opnieuw naar uit om ouders/verzorgers en hun kinderen welkom te heten in onze H. Catharinageloofsgemeenschap.

Annemiek Buijs – Pastoraal werker