Nakivale

Sinds enkele jaren heeft de H. Catharinaparochie een band met NSA Nakivale Soccer Academia 2015 in een vluchtelingenkamp in Uganda. Wat begon als een voetbalclub voor jongens werd uitgebreid met een volleybalteam voor meisjes.

We konden hen vanuit Oosterhout van de nodige spullen voorzien. Dit jaar richt NSA de aandacht op meisjes en jonge vrouwen die geconfronteerd worden met sexueel gemotiveerd geweld. Door voorlichting, educatie en praktische hulp (toiletartikelen, hygiënisch materiaal, etc.) maken ze de meisjes weerbaar en geven ze hun zelfrespect. We konden dit project steunen vanuit de parochie. In het filmpje bedankt Benjamin Aganze ons. Hij is coördinator van NSA en initiator van dit project. Twee meisjes, Noella en Thérèse, zeggen hoeveel onze hulp en betrokkenheid voor hen betekent. NSA is het collectedoel van Caritas voor april 2020.

Wilt u ook meedoen? Heel graag! U ziet hoe goed uw bijdrage besteed wordt. U kunt een gift overmaken op rek. NL37 RABO 0156 228 947 37 t.n.v. Catharinaparochie o.v.v. ‘gift Nakivale’.  Alvast veel dank voor wat u wilt geven! We houden u op de hoogte van wat er met uw geld gebeurt.

Pastoor Han Akkermans