Drukte in de Antoniuskerk

Op zoek naar ruimtes waar de maatregelen tegen corona gehandhaafd kunnen worden, hebben verschillende organisaties en activiteiten uit de Oosterhoutse samenleving hun weg gevonden naar de Antoniuskerk.

Zo organiseert MOOVE van de gemeente Oosterhout wekelijks bewegingsactiviteiten voor ouderen. Ook mag het Speelgoedmuseum te gast zijn in de kerk. Speelgoed en aanverwante zaken zijn nu tijdelijk in depot ondergebracht in de kerkruimte. Daar zijn medewerkers van het museum bezig met registratie en beschrijving van hun collectie.

In deze Veertigdagentijd maakt Vastwel opnames voor de dagelijkse uitzending van gesprekken met Oosterhouters rond het thema Tijd en Eeuwigheid. De ORTS zendt de interviews dagelijks uit vanaf 18.20 uur. Naast de kerk biedt het Senioren Collectief Oosterhout in De Vinder driemaal in de week dagbesteding aan ouderen aan door middel van spelletjes, luisteren naar muziek of eenvoudig handwerk.

Tenslotte is de kerk ook thuisplek voor de kledingbeurs en speelgoedactie die begeleid wordt door de medewerkers van Antoniusgeloofsgemeenschap in de H. Catharinaparochie. Alle activiteiten worden uiteraard gehouden met inachtneming van de RIVM-maatregelen.