Digitaal vasten: veertig dagen bewust minderen met je smartphone

Van oudsher is de periode tussen carnaval en Pasen, de vastentijd, een periode van bezinning. Maar komen we daar eigenlijk nog wel aan toe, met onze smartphone 24/7 binnen handbereik? We besteden gemiddeld 2,5 uur per dag aan onze telefoon, jongeren nog veel meer. Terwijl we dat eigenlijk helemaal niet willen. Digitaal vasten daagt je uit om tijdens de veertigdagentijd bewust te minderen met je smartphone en zo tijd te maken voor dat wat er écht toe doet. Voor bezinning, voor relaties en voor jezelf. Want je aandacht is veel te kostbaar om weg te geven aan je smartphone.

Bijeenkomsten
Vasten van je smartphone is moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. De apps op onze smartphone zijn zo ontwikkeld, dat je er steeds opnieuw naar terug gaat, of je nu wilt of niet. Niet voor niets spreken wetenschappers inmiddels over smartphoneverslaving: het is een gedragsverslaving die zich maar lastig laat beteugelen. Tijdens de digitaal vasten-bijeenkomsten krijg je uitleg over waarom het zo lastig is die telefoon opzij te leggen en wat de effecten zijn van ons huidige smartphonegebruik. Je leert manieren die helpen je smartphonegebruik te minderen. Met als doel: ruimte maken voor bezinning en voor je naasten, zodat de vastentijd ervaren kan worden zoals deze bedoeld is.

Data
We komen drie keer bij elkaar, vlak voor de vastentijd, rond half-vasten en vlak na Pasen:

  • Startbijeenkomst: donderdag 11 februari 2021 van 20.00 – 21.30 uur
  • Half-vasten: donderdag 11 maart 2021 van 20.00 – 21.30 uur
  • Slotbijeenkomst: donderdag 8 april 2021 van 20.00 – 21.30 uur

Door wie
Jamie Nederpel begeleidt de bijeenkomsten. Ze werkt als wandelend loopbaan- en stresscoach en sinds kort ook als coördinator en meditatiebegeleider bij Franciscaans ontmoetingshuis ’t Stoofje in haar woonplaats Oudenbosch. In 2017 begon ze met digitaal vasten, naar aanleiding van een oproep in BN/DeStem. Haar ervaringen werden gepubliceerd op de website van de krant en sindsdien geeft ze workshops en trainingen in digitaal vasten voor organisaties en particulieren. Een boek over digitaal vasten en digitaal dieet is in de maak. Meer informatie kun je vinden op www.digitaalvasten.nl

Meld je aan via contact@jamienederpel.nl

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de avonden. Aan het project digitaal vasten is al wel een paar jaar goed doel gekoppeld: ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch. Je kunt een vrijwillige bijdrage voor je deelname doneren:
Stichting Open Huis ’t Stoofje
NL07 RABO 0140 7037 64
Digitaal vasten is een activiteit van Jamies eigen coachpraktijk. De donaties aan ’t Stoofje komen dus niet bij haar terecht. Je kunt ook een ander goed doel uitkiezen; kies iets dat je past!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.