Herdenking bij Vredeskapel

Zondag 4 oktober hebben de inwoners van Dorst de Poolse bevrijders herdacht die om het leven zijn gekomen bij de bevrijding van Dorst eind oktober ’44.

fotograaf: Corry van den Bosch

Ook is stilgestaan bij de Dorstenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

De traditie om hen begin oktober te herdenken en een groet te brengen aan Maria is in ere gehouden. Geen processie met fanfare en kerkkoor vanuit onze H. Marcoenkerk maar een klein gezelschap is samengekomen bij de Vredeskapel voor een ingetogen herdenking die voorgegaan werd door Pastoor Han Akkermans.

Na de mooie en warme woorden van de pastoor, vertolkte Justyna Aarts in haar moedertaal Pools een aangrijpend lied over een soldaat die met zijn rugzak over het slagveld trok.  Zij zong het a-capella
hetgeen veel indruk maakte.

Ook sprak zij met een vriendin in het Pools het Onze Vader en het Wees Gegroet uit.

Laten we de wens uitspreken dat we volgend jaar onze herdenking kunnen vieren in een “normale” wereld zonder corona.

Jan Frijters