Allerzielen en Frenckencollege

Op dinsdag 29 september waren negentig brugklassers verdeeld over twee groepen te gast in de Verrijzeniskerk om te luisteren naar een voordracht van diaken Peter Hoefnagels over Allerzielen. Met behulp van een powerpoint-presentatie werden verschillende gebruiken rond het gedenken van de overledenen getoond, zoals het bezoeken van de graven op de kerkhoven en het bidden voor de dierbare doden. Ook het moderne Halloween als afgeleide van het feest van Allerheiligen passeerde de revue. Het bezweren van dolende zielen door ze af te schrikken met fantasierijke kleding en make-up is van dit uit de Verenigde Staten overgewaaide feest een belangrijke uiting. De jonge middelbare scholieren werden die ochtend ook ingeleid in rouwzorg. De dag eindigde in het maken van Mexicaanse rouwvlaggetjes, die de oprijlaan van centrum Zuiderhout in Teteringen zullen gaan opsieren. De technisch ondersteuning in de kerkzaal was in handen van Twan van Bree.

Peter Hoefnagels