Lambert van Eekelen speelt achtste Marktconcert

Ook in 2020 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout.

fotograaf: Ton Stevens

Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdag, aanvang 14.30 uur, tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het achtste Marktconcert op zaterdag 22 augustus wordt verzorgd door Lambert van Eekelen uit Zevenbergen. Lambert is al sinds vele jaren de titularis van het grote Tiggelman-Verschueren-Vollebregt orgel van de H. Bartholomeuskerk te Zevenbergen en speelde reeds vele orgelconcerten in binnen- en buitenland. Vorig jaar trad hij voor het eerst op in de Marktconcertserie en die eerste kennismaking smaakte duidelijk naar meer. Omdat er dit jaar geen kermis plaatsvindt vanwege het Coronavirus, zal dit Marktconcert gewoon in de Basiliek plaatsvinden. Evenals vorig jaar zal organist Van Eekelen zowel het koororgel (Verschueren) als het hoofdorgel (Maarschalkerweerd) laten horen. Hoewel Lambert een zeer uitgebreid repertoire beheerst, ligt zijn passie toch bij de (orgel)muziek van de grote Bach en het (laat)romantische en vroeg-moderne orgelrepertoire. Op het koororgel wordt dan ook voornamelijk Bach gespeeld (o.a. preludium en fuga in D groot) en op het Maarschalkerweerdorgel meer romantische orgelmuziek (o.a. variaties over Merck toch hoe sterck van Cor Kee). Van Eekelen sluit zijn concertje af met een aantal Roemeense dansen van Bela Bartok. Van harte aanbevolen dit achtste Marktconcert!

Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op ww.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.