Hans Okkerse speelt solo vierde Marktconcert

Ook in 2020 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek.

fotograaf: Ton Stevens

Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.
Het vierde Marktconcert op zaterdagmiddag 25 juli a.s. wordt verzorgd door de organist Hans Okkerse uit Dordrecht. Hans was al eerder met veel succes te gast tijdens de Marktconcertserie samen met zijn dochter Manja op viool. Helaas moest Manja op het laatste moment afzeggen in verband met een polsblessure. Vandaar dat Hans dit jaar onverwachts alleen aan de bak moet: aangezien hij een zeer ervaren organist is met een breed repertoire, gaat dit ongetwijfeld toch een mooi Marktconcert opleveren.
In het dagelijkse leven is Hans werkzaam als docent godsdienst/levensbeschouwing en tevens organist van de Wilhelminakerk te Dordrecht. Op het programma staan mooie orgelwerken van F. Mendelssohn-Bartholdy (1ste Orgelsonate), J. Brahms (twee koraalvoorspelen over ‘Herzlich tut mich verlangen’), en C. Franck (diens Pastorale en Final) . Van harte aanbevolen dit vierde Marktconcert! Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.