Celis Dekker “à l’improviste” in derde Marktconcert

Ook in 2020 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek.

fotograaf: Celis Dekker

Zij duren ongeveer drie kwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het derde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 18 juli a.s. en wordt verzorgd door Celis Dekker uit Almkerk. Celis was al meerdere malen met succes te gast in de Basiliek. Sinds mensenheugenis (grapje: in elk geval meer dan 50 jaar!) is hij de organist van de gereformeerde kerk te Almerk. Hij kan daarom met recht de nestor van de Marktconcertserie worden genoemd.

Zijn grote passie is het improviseren op het orgel. Maar improviseren zonder studie en voorbereiding leidt vaak tot onsamenhangend muzikaal ‘behang’ en ‘daar zit niemand op te wachten’, aldus concertgever Celis Dekker. Om zich verder in de improvisatiekunst te bekwamen volgt hij daarom al enige jaren improvisatieles bij de bekende Duitse organist/improvisator Wolfgang Seifen (Berlijn/Kevelaer).

Uiteraard zal Celis ook tijdens dit Marktconcert gaan improviseren en speelt hij enige stukken van zijn leraar Wolfgang Seifen. Daarnaast vrolijke en meditatieve werken van onder anderen Feike Asma, Ambroise Thomas, Arthur Rubinstein en de grote Bach. Van harte aanbevolen dit derde Marktconcert! Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op www.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.