Thuis de zondag vieren

De kerken en kapellen in de parochie zijn op de hieronder staande dagen open voor gebed en om een kaarsje aan te steken.

In de kerk vindt u de lezingen van de zondag.

Openstelling kerk/ kapel voor gebed en kaarsje
Basiliek St. Jan: donderdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.00 uur met aanbidding van het Heilig Sacrament
H. Antonius: kapel iedere dag van 9.00 tot 16.00 uur
H. Johannes de Doper: kapel iedere dag van 9.00 tot 17.00 uur
H. Marcoen: kapel iedere dag van 9.00 tot 17.00 uur
Verrijzenis: kapel maandag tot en met vrijdag 9.30 tot 12.00 uur

Hieronder vindt u enkele mogelijkheden om zelf thuis in verbondenheid met elkaar de zondag te vieren.

1. Vier de eucharistie mee via televisie of radio
Op zondagmorgen kunt u op afstand de eucharistieviering op televisie volgen, via KRO-NCRV vanaf 10.00 uur op NPO2. Verder zendt Radio Maria de eucharistieviering op zondag om 10.00 uur uit.

2. Lezingen
De lezingen van de 14e zondag kunt u lezen via deze link.
Pastoor H. Akkermans heeft een zondagsbrief geschreven. Deze kunt u inzien via de link.

3. Met de (klein)kinderen aan de slag met het Evangelie
Op de site https://www.kinderwoorddienst.nl/ vind je een hervertaling van het evangelie voor kinderen en een tip om het uit te leggen. Ook is er een creatieve verwerking.

4. Bid mee met onze geloofsgemeenschap
In uw persoonlijke gebed kunt u ruimte maken om te bidden voor de noden van anderen, voor de slachtoffers van het coronavirus en hun verzorgers, voor mensen die de samenleving van dienst zijn in de zorg en in het onderwijs alsook voor hen die in zwaar weer komen door de economische gevolgen van deze pandemie. U kunt afsluiten met het onderstaande vers:

MEISJE

Op het gezicht van dit meisje trof ik
mezelf met verbazing aan
in een verouderd lichaam, achter tralies
van rimpels, in een mist van zorg.
Zij was niet mooi, wat men daar ook
soms onder mag verstaan, alleen verlegen
met haar toekomst, mij reeds welbekend.

(Jan Emmens 1924-1971)