Eerste Marktconcert rondom Maarschalkerweerdorgel

“Orgelpreuvement” Ook in 2020 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout.

fotograaf: Laurens Janus

Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang: 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Zij duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De afgelopen jaren hebben vele bezoekers genoten van deze concerten.
In verband met de maatregelen tegen het coronavirus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.

Het eerste Marktconcert vindt plaats op zaterdag 4 juli a.s. en wordt traditiegetrouw verzorgd door de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems, m.m.v. enige muzikale vrienden. Onder de werktitel “Orgelpreuvement” zullen de heren toetsenisten alle vier instrumenten van de Basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder Ton Kos (orgel), Remon Aarts, Maartje Ramselaar & Luisa Kop (zang), Eva Hovers (gitaar) en Floris Hovers (viool).

Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, R. Schumann, H. Andriessen (Sonata da Chiesa), Bela Bartok (Roemeense volksdansen), A. Guilmant (Marche on a theme by Haendel), en enige klassieke en mediterrane (volks)liederen. Een programma om van te smullen, met voor een ieder wat lekkers, waarvoor u van harte bent uitgenodigd!
Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het programma van de Marktconcerten is te vinden op ww.stichtingludens.nl of op de facebookpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.