Zegening Antoniusbrood

Op de kalender in de Vinder staat voor 11 juni: eucharistieviering met Han Akkermans en Peter Hoefnagels. Het koor zingt. De Antoniusbroodjes worden gezegend en naar mensen gebracht.

fotograaf: Peter Hoefnagels

Hoe anders is de werkelijkheid vandaag: geen volle kerkzaal, wel de Antoniusbroodjes en Han en Peter aanwezig. Een kleine maar sfeervolle bijeenkomst om de broodjes te zegenen in aanwezigheid van alleen de PKC-leden.
Aan het begin van de bijeenkomst legt Han uit wat de bedoeling van deze bijeenkomst is: het zegenen van het brood, dat dit jaar bedoeld is voor alle vrijwilligers van de parochiekern. Bedoeld als steun voor iedereen die het nodig heeft. Peter leest het evangelie van de dag voor en gezamenlijk bidden we het gebed, wat anders de negen weken voor het Antoniusfeest iedere week in de Vinder zou zijn gebeden. Na het bidden van het Onze Vader legt Jan Poppelaars de diepere gedachte achter het Antoniusbrood uit. Er zijn ook drie grote broden gebakken: die zijn traditioneel bestemd voor de drie kloosters binnen de parochiekern.

Na afloop van de viering worden de broodjes door enkele vrijwilligers naar alle vrijwilligers van de kern gebracht.

Van deze viering heeft de ORTS opnames gemaakt, die zaterdag en zondag op het televisiekanaal van de ORTS te zien waren.
Link: https://youtu.be/5VV0DZJRmd8