Actuele informatie

Pastoor Han Akkermans, diaken Peter Hoefnagels, kapelaan Rodrigo Rojas, pastoraal werker Annemiek Buijs en de andere voorgangers ontmoeten u graag tijdens een van de vieringen. Ook in deze coronatijd wil de H. Catharinaparochie een gastvrije parochie zijn.

“De Herberg” Inloop Verrijzenis, De Vinder en De Inloop Pastorie Oosteind
Vanwege de aangescherpte maatregelen zijn de inloop van “De Herberg” en de Vinder voorlopig gesloten. De Inloop Pastorie Oosteind ontvangt alleen vaste bezoekers.

Eerste Communie 2021: opgeven
De H. Catharinaparochie verwelkomt graag gezinnen van eerste communicanten. Elders op de website vindt u meer informatie hierover.

Alpha online
Wegens het grote succes gaan we door met het aanbieden van de Alphacursus online.
Is er meer? Waarom zijn wij hier? Op de website leest u meer over Alpha.

Actie Kerkbalans 2021
Op 16 januari start de jaarlijkse Actie Kerkbalans. In een nieuwsbericht op de website leest u meer hierover.

Week van gebed voor eenheid 2021
Meer informatie vindt u bij de nieuwsberichten op de website.

Leerling zijn van Jezus – online
Je geloofsweg verdiepen samen met anderen
Elders op de website leest u meer hierover. Eerstvolgende bijeenkomst is op 21 januari.

De zondagsbrief van Pastoor H. Akkermans vindt u elders op de website.

Tijdens de vieringen kan er geen samenzang zijn.

Reserveren
Reserveren blijft noodzakelijk. Als u reserveert via de website of via 085-2222495 ontvangt u een ticket. Vrijwilligers wijzen u de weg naar uw plaats. De parochie houdt zich aan maximaal 30 bezoekers per viering en vraagt u een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en weggaan. Tijdens de viering mag het mondkapje af. In verband met de ventilatie kan de kachel niet voluit branden. Houdt u hiermee rekening? Kom op tijd naar de viering en kleed u warm aan.

Antonius/De Vinder Kerkzaal
Donderdag 14 januari, 18.30 uur, Woord- en Gebedsviering, voorganger E. de Kever
Donderdag 21 januari, 18.30 uur, Woord- en Gebedsviering, voorganger diaken P. Hoefnagels

Basiliek St. Jan
Vrijdag 15 januari, 9.30 uur Eucharistieviering, voorganger kapelaan R. Rojas
Vrijdag 15 januari, 19.30-20.15 uur Stad in Stilte. De kerk is geopend voor stilte en gebed. Om 19.30 uur is er een korte gebedsviering georganiseerd door jongeren. U hoeft hiervoor niet te reserveren en kunt gewoon binnenlopen.
Zondag 17 januari, 10.00 uur, Eucharistieviering, voorganger pastoor H. Akkermans m.m.v. leden Gemengd Koor St. Jan
U kunt de viering live volgen via https://tinyurl.com/basiliek-oosterhout

Cornelius/Den Brink, Den Hout
Tot 23 januari zijn er geen vieringen in Den Brink.

Johannes de Doper, Oosteind
Zaterdag 16 januari, Woord- en Communieviering, voorganger mevr. Joke Schoenmakers

Marcoen, Dorst
Zondag 17 januari, 11.00 uur, Eucharistieviering, voorganger kapelaan R.A. Rojas, m.m.v. Jan-Marie Wouters en leden Gemengd Koor Marcoen

Verrijzenis
Zondag 17 januari, 9.30 uur, Eucharistieviering, voorganger kapelaan R. Rojas m.m.v. leden Dameskoor Thomas
Voor de viering op zondag in de Verrijzenis kunt u ook rechtstreeks naar Kees de Kok bellen 06-29309856. Heeft u vervoer nodig dan belt u met 06-18240339 (L. Donkers)
De vieringen op woensdagochtend zijn tot 20 januari afgelast in verband met Covid-19.

VRAGENDERWIJS

Ik vroeg het aan de vogels
de vogels waren niet thuis

ik vroeg het aan de bomen
hooghartige bomen

ik vroeg het aan het water
waarom zeggen ze niets
het water gaf geen antwoord

als zelfs het water geen antwoord geeft
hoewel het zoveel tongen heeft
wat is er dan

er is alleen een visserman

die draagt het water
onder zijn voeten
die draagt een boom op zijn rug
die draagt op zijn hoofd een vogel.

Guillaume van der Graft

(1920-2010)