De inventaris van de H. Antonius

In de afgelopen periode is veel van de inventaris van de kerk van eigenaar veranderd. Dat begon met de vraag aan de parochianen, wie er graag een bank uit de kerk wilde kopen. Dat hebben we geweten.

fotograaf: Diana Nieuwold

Het aantal mailtjes om een bank te mogen kopen was niet bij te houden. Het gevolg was dat alle twee- en vijfzitsbanken snel waren uitverkocht. De zeszitsbanken liepen wat moeilijker, want daar moet je een huis omheen bouwen.

Vervolgens kwam de vraag van de H. Catharinaparochie of we een Poolse Kerk in Breda konden helpen. Die hadden pas een nieuwe kerk gehuurd, maar kwamen allerlei spullen tekort, waaronder banken. Wij waren blij ze te kunnen helpen. Een grote ploeg Polen van de tweede generatie kwam met aanhangers naar Oosterhout en ze waren dolblij, dat ze alles mee mochten nemen.

Toen kwam de vraag van het Bisdom of wij nog spullen hadden voor een arme parochie in Polen zelf. Daarvoor is een inventarislijst gemaakt van wat er nog is, zoals altaarbenodigdheden, kazuifels, kandelaars en andere zaken. Die lijst is naar het Bisdom gestuurd, waar ze zorgen dat de foto’s erbij komen.
We wachten de reactie vanuit Polen af of we ze kunnen helpen.

PKC-leden H. Antonius