De herinrichting van de Vinder

Als de grote schoonmaak van de grote zaal van de Vinder gereed is, kan gestart worden met de herinrichting van de Vinder. Een aantal zaken zijn technisch van aard, andere dingen hebben met de inhoud van de herinrichting te maken.

Fotograaf: Wiljan van der Zanden

Het gordijn dat eerst aan de lange kant van de Vinder hing, komt terug achter het altaar. Dat is van belang voor de akoestiek van de ruimte. De ruimte heeft nu een enorme galm, wat erg hinderlijk is. Met dat gordijn kan dat opgelost worden. Het gordijn komt wel lager te hangen: de ramen aan de bovenkant blijven vrij, waardoor er meer daglicht binnen kan komen.

Ook de geluidsinstallatie wordt aangepast. Tussen de bovenramen zitten grote houten vlakken. Daar worden de geluidsboxen op geïnstalleerd. Daardoor verdwijnen ook de draden uit het zicht. De versterker komt in de hoek achter het altaar te staan en blokkeert dus niet meer de nooduitgang. In overleg met een aantal gastvrouwen wordt de rest van de aankleding geregeld.

PKC-leden H. Antonius

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.