Thuis de zondag vieren

Het is de komende tijd helaas niet mogelijk om op zondag de eucharistie publiekelijk te vieren. In ieder geval tot en met Pasen (13 april). Wel zijn de kerken tijdens de normale tijden van vieren open voor gebed en om een kaarsje aan te steken. In de kerken vindt u de lezingen van de zondag en een overweging van pastoor Han Akkermans. Ook zal er iemand van het pastoraal team aanwezig zijn.

Hieronder vindt u enkele mogelijkheden om zelf thuis in verbondenheid met elkaar de zondag te vieren.

1. Vier de eucharistie mee via televisie of radio
Op zondagmorgen kunt u op afstand de eucharistieviering op televisie volgen, via KRO-NCRV vanaf 10.00 uur op NPO2. Verder zendt Radio Maria de eucharistieviering op zondag om 10.00 uur uit.

2. Lees de lezingen uit de H. Schrift mee en de overweging
De lezingen van de zondag en de overweging kunt u hieronder downloaden.

Lezingen vijfde zondag van de veertigdagentijd (29 maart) via deze link.
Overweging zondag 29 maart via deze link.

3. Met de (klein)kinderen aan de slag met het Evangelie
Met de kinderen kunt u het Evangelie van de zondag lezen. Daarna kunt u op verschillende manieren met de boodschap van Jezus aan de slag. De links naar de website van Samuel Advies geven voor iedere zondag een kleurplaat, werkje en puzzel.

Kinderevangelie 29 maart via deze link.
Vierde zondag van de veertigdagentijd (29 maart) via deze link.

Website van Samuel Advies vijfde zondag van de veertigdagentijd (29 maart) via deze link

4. Bid mee met onze geloofsgemeenschap
In uw persoonlijke gebed kunt u ruimte maken om te bidden voor de noden van anderen, voor de slachtoffers van het coronavirus en hun verzorgers, voor mensen die de samenleving van dienst zijn in de zorg en in het onderwijs alsook voor hen die in zwaar weer komen door de economische gevolgen van deze pandemie. U kunt uw gebed met het onderstaande gebed afsluiten:

God, bron van licht en leven,
in deze weken worden we teruggeworpen op onszelf.
De kwetsbaarheid van ons leven ervaren we iedere dag.
Geef dat we zicht houden op wat goed is,
wat ons opbouwt en opbeurt, op uw aanwezigheid.

Wees met al uw mensen,
in het bijzonder met hen die getroffen zijn door het coronavirus,
met hen die lijden onder eenzaamheid.

Geef kracht aan artsen en verpleegkundigen,
aan allen die zich zorgzaam en aandachtig inzetten voor hun naasten.
Laat uw licht stralen over al uw mensen en heel onze wereld.
Zo bidden we in de naam van Jezus Christus, uw Zoon en onze Heer.

Amen.

Pastoor Han Akkermans