Zangopnamemiddag Capella Catharina en YRDV in basiliek

Op zondag 19 januari zijn de Capella Catharina en RK Jongerenkoor YRDV in de Basiliek te Oosterhout bij elkaar gekomen om video- en geluidsopnames te maken om o.a. op YouTube te kunnen plaatsen.

fotograaf: Thomas Kop en Daan van Esch

Van 12.00 tot 16.30uur – een pittige middag dus – hebben we de bekende kerstliederen en andere liturgische schoonheden gezongen. Ik spreek tijdens de pauze een tenor die buiten staat te roken (een sollicitatie richting de bassectie wellicht?) en hij vermeldt dat de dag soepel verloopt – inderdaad zingen we het ene lied na het andere; weinig hoeft herhaald te worden (een enkele herensolo toont nog gebreken).

Achter de camera staan Thomas Kop en Daan van Esch, die regieaanwijzingen geven en onbeschaamd hun gezicht vertrekken wanneer het koor erin slaagt binnen één enkel couplet een hele toon te zakken. Maar het gaat uitmuntend, vindt Thomas. De combinatie van ervaringen (hij achter de camera; Jan Willems die met gedisciplineerde hand de maat slaat; het koor, bestaande uit een imposante verzameling geoefende zangers) zorgt ervoor dat de middag zonder belemmeringen voorbijgaat.

fotograaf: Thomas Kop en Daan van Esch

We zijn er flink op vooruit gegaan sinds de laatste opnamedag, zegt hij; men voelt elkaar goed aan, er heerst een volwassen sfeer. Het resultaat is natuurlijk afwachten, maar we mogen er wel van uitgaan, dat er een paar heel mooie stukken gepubliceerd gaan worden.

Sydney Meuldijk

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.