Terugblik op Vormselviering door vormeling Wilbert

Ik heb 29 november mijn Vormsel gedaan in de Laurentiuskerk in Dongen. Er waren niet genoeg vormelingen in onze parochie en daarom hebben we het samen gedaan met Dongen en Rijen. Voordat ik mijn Vormsel heb gedaan, zijn we vanaf september met allerlei voorbereidingen bezig geweest. Ik heb meegeholpen bij de Voedselbank in Rijen, ik ben naar de paters van Elim in Tilburg geweest en naar het Lopend Vuurtje in Bergen op Zoom. Het Lopend Vuurtje is een dag voor alle vormelingen van het hele bisdom Breda. Ook moesten we een collage maken over een goed doel. Ik heb gekozen voor Centre Simama in Kisangani. Dat ligt in Congo. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik Henny Hoedemaker ken. Hij verzamelt allerlei spullen voor dit revalidatiecentrum. Ik ben bij hem op bezoek geweest en hij heeft me van alles verteld over Centre Simama. Ook heeft hij mij foto’s gegeven die ik kon gebruiken voor mijn collage. Uit alle goede doelen van de vormelingen werd er één gekozen, waarvoor gecollecteerd zou worden tijdens de vormselviering. En mijn goede doel is gekozen. De collecte heeft € 119,40 opgebracht. Het was een heel mooie viering waarin ik verschillende dingen heb gedaan. Maar het belangrijkste was natuurlijk het Vormsel zelf door deken Wiel Wiertz. Hem kende ik al van het misdienaarsweekend en het was mooi dat ik door hem gevormd werd.

Wilbert van den Burg