Amnesty nodigt uit: kom 7 december schrijven

Voor de zesde achtereenvolgende keer doen Oosterhouters mee met de jaarlijkse schrijfdag van Amnesty International. Op 7 december van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen in De Beuk (Rulstraat 4 naast de Vredeskerk, het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Oosterhout) steun betuigen aan mensen die gevangen zitten om hun religieuze overtuiging of omdat ze een mening hebben die de overheid niet aanstaat. Zoals u weet is Amnesty politiek noch religieus gebonden.

De Dag van de rechten van de Mens (10 december) valt dit jaar op dinsdag maar om zoveel mogelijk mensen gelegenheid te geven mee te doen heeft het organisatiecomité in Oosterhout voor zaterdag 7 december als schrijfdag gekozen. Overal in Nederland en daarbuiten schrijven mensen brieven aan autoriteiten of persoonlijk aan een gevangene. In Oosterhout kan dat ook dit jaar weer in De Beuk.

U hoeft zelf geen brief te verzinnen. Er liggen voorbeeldbrieven en beschrijvingen van de gevangenen die Amnesty voor dit jaar heeft uitgekozen. Foto’s van de gevangenen vindt u ook op de site van Amnesty. Voor pen en papier wordt gezorgd. Amnesty International draagt zorg voor de verzending van de brieven. Voor wie iets wil bijdragen aan de portokosten of de koffie en thee staat een collectebus klaar. Het schrijven van een of meer brieven (in de kleine zaal) kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan de kerstfair in de grote zaal.

Jaarlijks leidt de druk van de internationale aandacht op de verantwoordelijke regimes tot vrijlating van gevangenen. Vorig jaar schreven we vierhonderd brieven in De Beuk maar wereldwijd stuurden Amnesty-supporters – van schoolkinderen tot bewoners van verpleeghuizen – in totaal 5,5 miljoen berichten, meer dan ooit tevoren. U kunt ook dit jaar mensen helpen die om hun overtuiging gevangen zitten. Kom zaterdag 7 december naar De Beuk en besteed een uurtje om op te komen voor gevangenen die zonder geweld van hun mensenrechten gebruik wilden maken.

Zie ook de site van Amnesty International: www.amnesty.nl

Ger Dullens

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.