Catharinadag

Op zondag 24 november waren wij ter ere van de Catharinadag te gast bij de Norbertinessenpriorij Sint Catharinadal. Omdat er ongeveer 75 deelnemers waren, werd de groep in drieën gedeeld. Na een hartelijk welkom van de priorin Zuster Maria Magdalena en onze pastoor Han Akkermans kreeg onze groep een leuke rondleiding door het Slotje De Blauwe Camer. Onze gids wist het goed te vertellen en zette zijn verhaal kracht bij door tekeningen en foto’s te laten zien.

Na de rondleiding werden wij in de gastenkamer ontvangen voor een kop koffie. De meeste zusters mengden zich tussen de groepsleden, waardoor er leuke gesprekken op gang kwamen. Een aantal leden van het dameskoor van de Verrijzeniskerk zette spontaan het Ave Marie (als ik een klokje was) in. Iedereen en vooral ook de aanwezige zusters genoten van dit korte intermezzo.

Hierna vertrok iedereen naar de refter, waar de tv-uitzending van ‘Roderick zoekt licht’ over de Wijnzusters uit Oosterhout vertoond werd. Deze uitzending uit 2018 bracht de ontwikkeling van de wijngaard, het hoofddoel dat het Catharinadal zou blijven bestaan en de daarbij behorende dilemma’s mooi in beeld. Na de uitzending was het tijd voor de Vespers die de Zusters speciaal voor onze komst vervroegd hadden naar 17.00 uur.

Na deze gezamenlijke viering werd de middag afgesloten in het bijbehorende restaurant onder het genot van een mooi glas met heerlijke Catharinadalwijn waar de zusters wederom bij waren. Het was een goed verzorgde en gezellige dag. Een dag waarop wij als vrijwilligers onze medevrijwilligers wat beter hebben leren kennen en waar de verhalen van de enthousiaste zusters zeker een mooie bijdrage aan geleverd hebben.  

 

Gertie Klompen en Marcel Zuidgeest 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.