Pelgrims vertrokken

Vroeg in de ochtend van 22 september ging een groep van ruim 80 wandelaars op pad van Oosterhout naar Dorst. Bij de Vredeskapel heette Dion van den Wijngaard hen welkom namens de H. Catharinaparochie en hij vertelde over de geschiedenis van de Vredeskapel. Achter de muziek van de boerenkapel gingen de wandelaars naar de kerk. De dominees die de groep begeleiden naar Santiago de Compostela gaven de pelgrims de zegen mee. Uiteraard hoort bij de pelgrimstocht een stempel van de H. Marcoen in je pelgrimsboekje.

Iedereen liet zich de koffie/thee goed smaken, sommige pelgrims waren al vanaf 5 uur in de ochtend onderweg. Uitgezwaaid door de klanken van de boerenkapel en applaus van de parochianen gingen de pelgrims met twee bussen op weg. Goede, veilige, devote reis gewenst vanuit Dorst.