Vredesweek

Traditiegetrouw ondernemen we samen met de Protestantse Gemeente Oosterhout in de vredesweek allerlei activiteiten in onze parochie. Het thema dit jaar is: “Vrede verbindt over grenzen”. Bij de grens kom je in contact met een andere omgeving, buiten je comfort om. Dat is spannend, dat is onbekend en is het wel veilig? De ontdekking van de ander biedt risico’s en kansen. Het risico dat andere mensen jou niet respecteren, waardoor je je kwetsbaar voelt.

De kans op nieuwe ideeën, betere oplossingen, creativiteit.

Het Thema “Vrede verbindt over grenzen” nodigt u uit om die grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Om op te komen voor wat waardevol is en nieuwe wegen te vinden voor de toekomst.

We hebben een programma samengesteld voor die week, waarbij we op verschillende manieren aandacht besteden aan het thema.

Programma
Zaterdag 21 september om 9.30 uur: Vredeswandeling onder leiding van Piet van der Pluijm.
De Vinder – Turkse Moskee – 3 kloosters – de Vinder met afsluiting.

Zondag 22 september: Aandacht voor de vredesweek in alle kerken.

Maandag 23 september om 20.00 uur: De Beuk
Pater Kees Maas en zuster Elia laten zien hoe de vreemdeling Ruth in de bijbel over grenzen heen stapt.

Donderdag 26 september om 18.00 uur: Chemin Neuf
Documentaire over de kloostergemeenschap in Tebrine, Algerije. We beginnen met een vredesmaaltijd en de avond wordt opgeluisterd door het koor “Multiple Voice”.

Zondag 29 september om 9.30 uur: Verrijzeniskerk
Oecumenische viering met als voorgangers Ds. Marco Bovee en mevrouw Gerrie van Bree.

In alle kerken vindt u uitgebreide informatie in de flyers en op de posters. Wij hopen veel parochianen op een of meerdere bijeenkomsten te ontmoeten.

De oecumenische werkgroep Vredesweek.