Bedevaart naar Santiago de Compostela

Over gastvrijheid gesproken!
Op zondag 22 september 2019 vertrekken er voor de derde keer vanuit de Marcoenkerk in Dorst pelgrims naar Santiago de Compostela! Het is een busreis, georganiseerd door de VNB, maar de pelgrims hebben elke dag de gelegenheid om gedeelten van de Camino Frances te lopen. De Camino Frances is de eeuwenoude pelgrimsweg die in het noorden van Spanje naar Santiago loopt. Ze begint in Saint-Jean-Pied-de-Port en eindigt ruim 800 km later in de stad waar volgens de overlevering de apostel Jacobus begraven ligt. Sinds 813 na Chr., het jaar waarin het graf van de apostel opnieuw ontdekt wordt, zijn er miljoenen pelgrims naar toe getrokken.
Om alvast te wennen wandelen de pelgrims vanaf de parkeerplaats aan de Beneluxweg in Oosterhout naar Dorst waar ze de pelgrimszegen ontvangen. En heel bijzonder: in Dorst loopt de muziek voorop! Na de pelgrimszegen schenken de vrijwilligers van Sint Marcoen koffie; over gastvrijheid gesproken.
Dit jaar zijn de deelnemers leden van de landelijke organisatie KBO/PCOB, een fusie tussen de katholieke en protestantse ouderenbonden. Het animo is groot! Ruim tachtig deelnemers, die komen uit alle delen van Nederland; samen onderweg om veilig thuis te komen. Als reisleiders gaan o.a. Walther Halters (uit Oosterhout) en Henk Kuppens (uit Dongen) mee.

Walther Halters