Ziekenviering

Op 20 juli kwamen ongeveer 130 mensen samen in de Marcoenkerk in Dorst voor de viering Zieken en gezonden met elkaar verbonden. De kerk liep vanaf 15.30 uur vol en mensen konden voor de mis nog even met elkaar praten. Pastoor Han Akkermans ging voor en in zijn preek stond hij stil bij de verbinding tussen mensen. Hij maakte de vergelijking met het internet, dat mensen verbindt, 24 uur per dag. Ook God is 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen. Hij heeft geen rustdag. Het koor van de Marcoenkerk zong de mis en een aantal liederen, die iedereen mee kon zingen. Na de mis gingen de meeste aanwezigen samen naar Dorpzicht, waar een heerlijke maaltijd geserveerd werd door de vrijwilligers. Er werd volop gepraat met bekenden en onbekenden. Hieruit bleek dat deze viering de verbinding tussen mensen versterkt. Aan het eind van de nazit gingen de aanwezigen voldaan naar huis. Dank aan de organisatie van dit mooie samenzijn dat ieder jaar meer belangstellenden trekt.

Annelies Trommelen